Plavba za poznáním

Plavba za poznáním, to bylo téma našeho každoročního stanování, kterým zahajujeme novou sezónu Hry Plamen. Letos jsme se zase sešli v pátek, tentokrát 25. 8. v 16 hodin. Stany byly postavené, a tak jsme se jen zabydleli. Po prvním nástupu v nové sezóně na nás čekalo překvapení ve formě batikování triček (abychom byli opravdoví námořníci museli jsme si vytvořit originální trička). Když se trička koupala v horké vodě, vyrobili jsme si kolečka, která sloužila k určování pořadí ve hře Plavba za poznáním. Po večeři jsme měli volný program. Chvilku fotbal, honěná a před spaním Budíček. Ještě vyčistit zuby a alou do spacáků.

Ranní probuzení bylo již v 6 hodin, kdy se dětem opravdu nechtělo spát (za to vedoucí by ještě spinkali). Co na plat, vstát se muselo, a tak vedoucí připravovali snídani a my jsme si dali krátkou rozcvičku. Čekaly na nás čerstvé rohlíky, to jsme se nadlábli. Po snídani vyčistit zuby a ihned trénovat! Nejdříve jsme byli rozděleni do tříčlenných družstev, ve kterých jsme se učili a opakovali topografii, požární ochranu, uzle, překonávání lana, střelbu a základy první pomoci nejen na závod, který nás čekal odpoledne. Po vyčerpávajícím učení jsme se odebrali do hasičárny na výtečný oběd. Neminul nás ani odpočinek a pak znovu na stanoviště. V 16:45 hodin vyběhla první hlídka na krátký závod požárnické všestrannosti. Po doběhnutí jsme rozdělali oheň, našli klacky na opékání buřtů a už jen opéct a papat. Když všichni dojedli, vyhlásili jsme výsledky závodu. Všichni obdrželi krásné medaile a lízátka. Za odměnu jsme měli diskotéku, jupí. Den se chýlil ke konci,  proto jsme si vyčistili zuby a šli spát. Únava byla veliká a ve 22 hodin už všichni spali.

Slunečné a zároveň poslední ráno nás vedoucí museli budit (divné, jindy to bývá naopak). Po rozcvičce jsme si dali vánočku, vyčistili zuby a začali balit naše věci (což byl pro některé velký oříšek). Ještě jsme částečně rozložili stany a už jsme seděli v Ivecu, které nás dovezlo nad splav. První půlka už plula na raftu a druhá zatím čekala na vozejku za autem. Když jsme se všichni dostatečné povozili, společně jsme se vyfotili a hurá do „tábora“. Na hřišti jsme vyhodnotili hru Plavba za poznáním, ve které zvítězila Pavlínka, a poté už si pro nás přicházeli rodiče. Třikrát hurá, přežili jsme všichni!

Děkujeme všem hasičům a hasičkám, kteří nám pomáhali se stanováním MH 2017.


Mladí hasičiPermalink