Svatý Jiří

Soutěž ve Svatém Jiří (11. – 12. května 2018), to je pro mladé hasiče prověrka před Okresním kolem hry Plamen. Počet družstev je v této soutěži omezený, ale v letošním roce jsme to zvládli a včas se přihlásili. Disciplíny na nás čekaly stejné jako na okresním kole, takže požární útok, štafeta dvojic, štafeta 4x60m, útok a štafeta CTIF. Součástí byl i závod jednotlivců na 60m překážek zařazen do Ligy OSH Ústí nad Orlicí. Všichni děti se na závody moc těšily, hlavně kvůli diskotéce, která je na pořadu dne v pátek večer. Odjezd na závody byl v pátek 11. května kolem poledne. Velké batohy, stany, spacáky, ještě větší svačiny a něco na zahnání nudy, jsme naložili do aut a vyrazili. Cesta utekla, počasí bylo krásné, tak jsme hned začali se stavěním stanů. Pak přišel na řadu „spací pořádek“ a mohli jsme se nastěhovat, následoval nástup a příprava na jednotlivé disciplíny. Některé jsme odběhli v pátek, zbytek v sobotu. Bohužel se nám moc nedařilo, a to ani v jedné kategorii. Útok CTIF úplně špatně, štafeta zbytečná diskvalifikace atd. atd.. Prostě a jednoduše řečeno – nešlo o náš nejlepší závod. Konečné umístění na posledním místě v kategorii starších a na třetím od konce v kategorii mladších je po dlouhé době náš nejhorší výsledek. Rozhodně lepších výsledků jsme dosáhli v přeboru jednotlivců.
Eliška – 4. místo, Verča – 17. místo, Evelínka – 49. místo, Ondra – 44. místo, Nikča – 16. místo, Pája – 27. místo, Danielka – 34. místo, Lucka – 47. místo, Jirka – 29. místo.
Celkové zhodnocení: Neházejme flintu do žita, zkusíme ještě zamakat a zlepšit se, abychom na okresním kole ze sebe dostali maximum. Vedoucí přimhouřili oči a i přes tyto výsledky nám cestou zpátky koupili zmrzku. Tímto také děkujeme SDH Lanšperk za výpomoc.

Mladí hasičiPermalink