XVII. ročník Memoriálu Zdeňka Veselého

V sobotu 22. září uspořádal SDH Černovír již 17. ročník závodu požárnické všestrannosti – Memoriál Zdeňka Veselého.

Této tradiční soutěže se zúčastnilo 335 dětí soutěžících v pětičlenných hlídkách. Doplňkové soutěže – Přeboru jednotlivce na 60 m s překážkami se zúčastnilo celkem 68 mladých hasičů. Výsledky jsou v galerii pod příspěvkem.

Nástup mladých hasičů proběhl v 9 hodin a tím byla celá soutěž zahájena. První hlídka mladších žáků vyběhla o půl desáté. Jako první kontrola byla umístěna střelba ze vzduchovky. Poté se hlídka vydala do kopce, kde je čekalo uzlování. Pak následovaly základy první pomoci, překonání překážky po vodorovném laně, požární ochrana a nakonec topografie.

Starší žáci vyběhli na trať hned po poslední hlídce mladších. Starším žákům ke kontrolám přibylo ještě razítko a pár set metříků běhu navíc. I když nám počasí moc nepřálo, trať byla mokrá a kluzká, soutěžící to zvládli bez závažných zdravotních úrazů.

Nedílnou součástí ZPV MH Memoriál Zdeňka Veselého je soutěž v přeboru jednotlivce, měřená elektronickou časomírou našeho SDH. Této soutěže se zúčastnilo 46 chlapců a 22 dívek, nejvíce zastoupená byla kategorie mladší chlapci se 31 závodníky, nejméně bylo mladších dívek a to 9. Výsledkové listiny jsou přílohou tohoto článku.

Jako každý rok nám zástupci Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje z Ústí nad Orlicí přijeli ukázat svoji techniku, ale po pár hodinách byli vysláni k dopravní nehodě v nedalekém Václavově. Svoje zásahové vozidlo nám také ukázala Městská policie Ústí nad Orlicí. U stánku ČČK si mohl každý zkusit oživit figurínu a prohloubit své znalosti z poskytování první pomoci.

zde je ke stažení plánek tratě pro software google earth (v .zip archivu): ZPV MH 2012

Nezařazené, Permalink