Okresní kolo mladých hasičů a dorostu

Okresní kolo hry PLAMEN v Mladkově
Poslední květnový víkend jsme již tradičně strávili v Mladkově na okresním kole hry Plamen. Nádherné počasí nás provázelo celý víkend, takže jsme se i nádherně opálili. V pátek jsme se začali scházet po desáté hodině, všechno naskládali do aut a mohlo se vyrazit.
Najít to správné místo na táboření je důležité, ale zvládli jsme to celkem rychle. Stavění stanů bylo větším problémem, ale i s tímto úkolem jsme se poprali. Poté rychlý oběd a spěch na úvodní nástup. Nástup byl rychlý a pak to vypuklo. Nabrali jsme materiál, pití a hurá do front na disciplíny. Čekání bylo dlouhé, únavné a náročné (starší i mladší kategorie – náročná organizace a občasný chaos), ale naštěstí jsme přežili, pokusy úspěšně zvládli a poté se už mohli jít převléct a navečeřet. Během odpoledne probíhal poslední závod Ligy na 60 metrů překážek, takže jsme se také zapojili do fandění odvážným šedesátkařům a vyplatilo se. Po doběhnutí všech disciplín a hlavně jednotlivců proběhlo slavnostní vyhodnocení celé Ligy, takže i tam jsme naše kamarádky a kamarády podpořili (výsledky viz článek Skončila Liga OSH v přeboru jednotlivců na 60m). Večer si každý užíval po svém, většina na diskotéce, někdo s míčem a zbytek u stanů. Po náročném dni jsme si vyčistili zuby, zalehli a brzy usnuli.
Sobotní ráno bylo v duchu dalšího slunečného dne, tak jsme plni sil vyskočili ze spacáků a netrpělivě čekali na snídani. Po výborných koláčích jsme vzali věci a vyrazili ukořistit dobré místo ve frontách. Čekání bylo dlouhé a úmorné, ale jak jinak, zase jsme to zvládli! Poté jsme začali balit věci a vyrazili jsme na oběd. Letos byla svíčková obzvlášť výborná, takže se není čemu divit, že si někteří šli přidat. Zatímco většina byla na obědě, zbytek pobalil stany, abychom pak už mohli jen naložit věci do aut a čekat na závěrečný nástup.
Na nástup jsme museli běžet, protože jsme neslyšeli hlášení, ale stihli jsme přijít včas, naštěstí… Ve starší kategorii obsadilo naše družstvo 34. místo z celkového počtu 43 kolektivů. Za mladší kategorii si naše družstvo odvezlo krásné 19. místo ze 40 kolektivů.
Cestou zpět domů jsme nemohli vynechat zmrzlinu (či ledovou tříšť) v Letohradě. Plni dojmů, všichni zdraví, ale unavení jsme byli rádi, že jsme doma.
Všem závodníkům a závodnicím gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů do dalšího ročníku hry Plamen.

Okresní kolo DOROSTU v Mladkově
Nejen, že jsme byli na okresním kole hry Plamen, ale také nás v neděli čekalo okresní kolo dorostu. Ráno bylo těžké pro všechny (únava z předešlých dní), ale sluníčko nás brzy probudilo. Odevzdání přihlášky, rozložení přístřešku a laviček bylo rychlé, a pak jsme už mohli pouze čekat na nástup. Po slavnostním zahájení jsme se odebrali na trénink na disciplínu 100metrů překážek a poté boj vypukl. Když zrovna holky neběhaly, měly jsme čas na opalovačku a klábosení. Po obou pokusech na této disciplíně jsme se přesunuli na dvojboj. Nejdříve tréninky, pak vlastní závod a poté zasloužený oběd. Kuřátko bylo výborné, my jsme byli šťastní, že už máme po závodě a tak nám nezbývalo nic jiného než se vyvalit na sluníčko a čekat.
Nakonec se holkám opravdu zadařilo. Lucka po prvním roce v dorostu obsadila nádherné 6. místo ze 14dívek v mladší kategorii a Hanča svůj poslední rok v dorostu zakončila krásným 2. místem z 5závodnic s postupem do krajského kola.
Jaké jiné zakončení by mohlo být po tak úspěšném dni než zasloužená zmrzlina v Letohradě.

Hanče i Lucce gratulujeme ke krásným místům a Hanče přejeme mnoho úspěchů a rychlé nohy do krajského kola.

Mladí hasičiPermalink