Srpnové výjezdy zásahové jednotky

Další výjezd zásahové jednotky byl ve čtvrtek 9. 8. 2018 ve 21:58 na likvidaci sršňů, kteří ohrožovali majitele chaty v Černovíru. Technické pomoci na likvidaci obtížného hmyzu se podílelo 6 hasičů.

14.8. byla naše jednotka vyzvána k dovozu vody do vodojemu v Knapovci. Po čtvrté cisterně jsme byli odvoláni, přesně v 16:50 hod nám byl oznámen z KOPISu v Pardubicích požár strniště (polní porost, tráva) v obci Hnátnice. Tatra jela hned, protože byla zrovna naplněná vodou. Iveco vyjelo s dalšími hasiči ze zbrojnice. Po návratu od požáru jela Tatra ještě jednou s vodou do Knapovce. Takže to byly dva zásahy v jeden den.

22.8. ráno jsme byli povoláni k zásahu na vytopený katastrální úřad v Ústí nad Orlicí. Vyjelo 6 hasičů s oběma auty. Zde jsme jim odčerpali vodu z výtahové šachty a nouzově osvětlili schodiště bez oken. Také jsme jim nainstalovali elektrocentrálu a vysoušeče Krizového řízení města Ústí nad Orlicí.
Tento den večer jsme ještě likvidovali obtížný hmyz na rodinném domu v Černovíru.

Kromě zásahů ještě jednotka ve dnech 17.8. a 19.8. zalévala mladé stromky v Ústí nad Orlicí. Pokaždé jsme vyjeli v 19 hodin po odpoledním žáru a jezdili až do noci. Doufáme, že se podaří zachránit co nejvíc mladých stromků, bylo by jich škoda.

Zásahová jednotkaPermalink