Soustředění mladých hasičů

Prázdniny utekly jako voda a my jsme se sešli o víkendu 24.-26. 8. 2018 na hřišti Pod lesem. Jako každý rok pořádáme pro naši mládež soustředění, kde nejen trénujeme disciplíny ZPV, ale také hrajeme hry a užíváme společných chvil.
V pátek nás trochu trápilo počasí a tím se ztížilo trénování, ale poté se umoudřilo a mohli jsme začít oprašovat vědomosti a dovednosti.
Noví členové se rychle naučili topografické značky i určování technických prostředků, ale uzle a střelba jim dávala zabrat. Jelikož večer začalo zase pršet, zalezli jsme do stanů, kde jsme kecali hrooozně dlouho, až někteří „ukecanci“ se šli proběhnout, aby se unavili.
Sobotní dopoledne bylo ve znamení cvičného závodu, kdy zkušenější závodníci běhali samostatně a menší děti po trojicích. Alespoň si každý mohl vyzkoušet, jak takový závod asi vypadá. Po obědě jsme si trochu odfrkli, zkontrolovali stejnokroj, namalovali se a vyrazili na černovírské Rolování slámy. Našim účastníkům se zadařilo. Šmoulíci se umístili na 4. místě, Plamínci na 3. místě a Čtyřlístci vyhráli dětskou kategorii. Ještě chvíli jsme zafandili ostatním soutěžícím a pak nás čekalo opékání párků a vyhlášení výsledků závodu. Všichni jsme byli velmi unaveni, takže netrvalo ani tak dlouho, než jsme usnuli. V noci byly probuzeny starší děti, aby šly na noční hru. Strach byl u všech, ale zvládli to a došli až na konec, kde jsme se opět sešli.
V neděli stačilo jen sbalit všechny věci a těšit se na program, který pro nás měli připraveni chlapi ze zásahové jednotky. Ivan a Jirka nám povídali o hasičských přístrojích, kterými jsme i my hasili připravený oheň. V jedenáct hodin si pro nás začali přicházet rodiče a my jsme se odebrali domů.

Moc děkujeme Ivanovi a Jirkovi za program, který se nám opravdu líbil a alespoň na chvíli jsme se mohli cítit jako velcí hasiči.

Mladí hasičiPermalink