ZPV Memoriál Zdeňka Veselého

Za slunečného počasí se v sobotu 22. 9. 2018 uskutečnil již 23. ročník závodu požárnické všestrannosti mladých hasičů Memoriál Zdeňka Veselého. Zaprezentovalo se celkem 93 hlídek z okresu Ústí nad Orlicí, Rychnov nad Kněžnou a Pardubic. ZPV byl zahájen v 9.00 hod starostkou sboru, která přivítala hosty a seznámila soutěžící s organizací závodu a doprovodným programem. Závod byl zahájen v 9.15 hod kategorií mladších žáků, kteří poměřili své síly na trati dlouhé 2,5 km. Na trati museli prokázat své znalosti z požární ochrany, uzlů, topografie, zdravovědy a také co nejlépe zastřílet a co nejrychleji přelézt lano. To samé jen na trati dlouhé 3,5 km čekalo i na starší žáky, kteří vyběhli na trať po 12.00 hodině. Celkem se soutěže zúčastnilo 465 mladých hasičů. Obě kategorie vyhrála družstva z Lukavice.
Současně také na hřišti Pod lesem probíhala Liga OSH v přeboru jednotlivců na 60 m překážek. Tohoto závodu se zúčastnilo 170 mladých hasičů ve čtyřech kategoriích. Zdeněk Kalous z Klášterce nad Orlicí a Martina Dudková z Lukavice zvítězili ve starší kategorii, Tomáš Sirový a Sára Samková z Třebovic pak v kategorii mladších.
Výsledky našich mladých hasičů:
ZPV mladší kategorie – 8. místo,28. místo a 44. místo
ZPV starší kategorie – 10. místo a 41. místo

Děkujeme Městu Ústí nad Orlicí, Pardubickému kraji a všem sponzorům, kteří podpořili tuto soutěž. Poděkování patří také místní složce ČČK za celodenní zdravotnický dozor.

Mladí hasiči, Sport, Permalink