Hasičský víkend na Moravě

Krásné počasí posledních dnů nás neopustilo ani během říjnového víkendu, kdy jsme zavítali do vinařských oblastí Moravy. Hasičský víkend proběhl 13. – 14. 10. 2018 a čekala na nás spousta zajímavých okamžiků. Odjezd z Černovíru byl naplánován v sobotu na 9.00 hodinu. Cesta byla bezproblémová a v 11.30 už na nás čekali na Zámku Slavkov u Brna, kde pro nás byla připravena prohlídka historických sálů.
Prohlídka zahrnovala nejstarší (západní) křídlo zámku, zdobené nástropními freskami od italského malíře Andreas Lanzani, a část křídla jižního. Viděli jsme mimo jiné Sál předků (bývalou jídelnu Kouniců, odkud je vidět na „Napoleonův balkon“), Historický sál (kde bylo podepsáno příměří po bitvě u Slavkova) i zámeckou kapli Povýšení sv. Kříže. Po zajímavé prohlídce jsme si v zámecké restauraci pochutnali na výtečném obědě. Další program byl individuální, kdo chtěl mohl odpočívat na trávě v parku, jiní vyrazili do města a navštívili místní cukrárny. Někteří z nás stihli i Svatourbanské slavnosti a krojovaný průvod.
Pak už jsme vyrazili do Bořetic, kde jsme měli zajištěné ubytování v penzionu U Ivana. Od 18.00 hod už jsme seděli ve sklípku a vychutnávali si degustaci. S přibývajícími hodinami, ubývalo víno i jídlo, ale zase se zvyšovala naše veselá nálada. Ta byla skutečně hodně veselá, zpívalo se a veselilo až do 2.00 hodin. I když cesta ven ze sklípku nebyla jednoduchá, přeci jen jsme se dostali do postele všichni. A někteří již ráno v 7.00 hod vstávali a u vycházejícího slunce si opět vychutnávali sklenku vína. Připravená snídaně byla také bohatá a všem přišla k chuti.
Nedělní program již byl hodně volný, navštívili jsme Slovanské hradiště v Mikulčicích a udělali si krásnou dopolední procházku. Cestou k domovu jsme ještě stihli oběd a pak už šupky, dupky domů a připravit se na pondělní pro většinu z nás pracovní den.
Tak přátelé, třeba zase někdy příště…

NezařazenéPermalink