Srpnové soustředění mladých hasičů

Nová sezóna se neúprosně blíží a konec prázdnin také. Proto se mladí hasiči od pátku do neděle soustředili a pilně trénovali na místním hřišti.
Pátek začal ubytováním ve stanech a následným trénováním na závod požárnické všestrannosti. Poté si každý dal večeři, kterou si přinesl z domů a mohli jsme začít vyrábět trička. Letos jsme vyzkoušeli techniku savování, kdy si každý vystřihl z lepicího papíru své jméno, plamínek a nápis SDH Černovír.
Jelikož se začalo stmívat a trička nezasychala, tak jak by měla, zbytek jsme dodělali během sobotního dopoledne. Večer si každý užil podle svého a pak už jen rychle do spacáků a spát.
Sobotní budíček byl pro všechny (zejména vedoucí) náročný, protože děti začaly povídat už v 6 hodin ráno. Po sedmé hodině jsme si dali rozcvičku s hudbou, což všechny bavilo a byla to velká zábava. Dopoledne bylo vyhrazené pro opakování a trénování disciplín na ZPV, během kterého mohl každý zúčastněný získat body do celkového hodnocení. Oběd jsme si vychutnali v místní restauraci Eso, po něm jsme si odpočali, nabrali síly a připravili na rolování slámy. Letošní rolování bylo, jako každý rok, velmi napínavé, ale nakonec naše družstva obsadila v mladší kategorii 1. a 3. místo a ve starší kategorii 2. a 3. místo. Sobotní den jsme zakončili opékáním a pro některé i noční hrou. Čekala nás procházka po temném lese pouze za svitu plamínků svíček a se záhadnými strašidly. Naštěstí jsme se na konci všichni ve zdraví sešli a mohli jsme v klidu vyrazit zpět do tábora.
Nedělní ráno jsme začali rozcvičkou (taky jsme si zatancovali), snídaní a balením našich věcí. Po deváté hodině vyběhla první dorostenka na trať a tím odstartovala náš mini závod požárnické všestrannosti. Jakmile doběhl poslední závodník do cíle, spočítali jsme body, časy a mohli jsme naše soustředění 2019 ukončit. Během závěrečného nástupu jsme vyhodnotili umístění v kategoriích: přípravka, mladší žáci, starší žáci a dorostenci.

Moc děkujeme všem, kteří se zapojili a pomohli nám s přípravou a úklidem areálu.

Mladí hasičiPermalink