Soustředění mladých hasičů

Ve dnech 24.-26. srpna proběhlo na hřišti pod lesem stanování mladých hasičů. Hlavní náplní bylo soustředění členů oddílu před podzimním kolem hry Plamen – závodem požárnické všestrannosti. Areál SDH Černovír na hřišti pod lesem sloužil jako základna i hřiště.

Sraz na přípravu areálu byl v pátek v 15:30. Původní plány ale zhatilo vyhlášení požárního poplachu členům jednotky, kteří prováděli přípravu areálu. O tomto zásahu si můžete přečíst více zde. Protože se členové jednotky z tohoto zásahu vrátili velice brzy, nebylo stanování mladých hasičů ohroženo.

Stanování začínalo v 16 hodin v pátek, mladí hasiči pomohli dokončit stany, smontovat lavice a po zahajovacím nástupu vyrazili do lesa pro dřevo na sobotní táborák. Po 17 hodině byl areál plně připraven a děti začaly s nácvikem dovedností, které uplatní nejen na stanovištích podzimního kola Plamene, ale které se jim mohou hodit v životě.

V 19 hodin všichni povečeřeli z vlastních zásob. Večer děti tancovaly na muziku, linoucí se ze sousední zahrady, kde probíhala oslava narozenin. Celý areál utichl a uhasl (protože elektřinu produkovala elektrocentrála) ve 22 hodin, kdy po čištění chrupu unavení mladí hasiči ulehli do svých spacáků.

Sobotu jsme zahájili rozcvičkou v gumákách a posnídali čerstvé rohlíky s marmeládou. Po snídani jsme opět trénovali na ZPV, se střelbou jsme ale museli počkat, až oschne tráva. K obědu jsme dostali bramborový guláš a těšili se na odpoledne. Po odpoledním klidu, který jsme moc nedodržovali, jsme opustili areál pod lesem a vyrazili do centra Černovíru-tedy ke kaplli, hospodám a nádrži. Zde jme se zúčastnili Černovírského rolování, kde jsme nasadili tři dětská družstva. Další podrobnosti jsou v samostatném článku. Po návratu z rolování jsme opět lehce potrénovali a z lesa přinesli opět trochu dřeva na táborák. K večeři jsme si na ohni opekli buřty a u toho si vyprávěli strašidelné příběhy. Po čištění zubů nenásledoval spánek, ale vedoucí pro nás měli připraveno překvapení v podobě noční hry!

V neděli po snídani-chlebu s marmeládou přijela na ukázku CAS 24 TATRA naší jednotky. Dospělí hasiči nám automobil představili a dokonce pro nás vyrobili hromadu krásné bílé pěny! Po odjezdu Tatry jsme se převlékli do suchého oblečení, zabalili si svoje věci a vyrazili domů na oběd.

Mladí hasiči, NezařazenéPermalink